De avonden
HET EERSTE UUR
Gesproken uitzicht van Jan Coopman, conciërge in Kekerdom.
Er moet wat gebeuren. Culturele actualiteit. De Dichter Bas Belleman verbaast zich erover dat poezie in Nederland geen rol van betekenis speelt. Belleman stelt verder: 'Het is de schuld van critici en dichters zelf.'
Mijn muziek. Wouter Pleijsier in gesprek met dichter Menno Wigman over zijn favoriete muziek o.a.Nick Cave.
HET TWEEDE UUR
Opspraak. Anton de Goede praat met Wim Pijbes over 'de crisis in de gereformeerde kunstkerk'. De vaak bekritiseerde directeur van de Kunsthal in Rotterdam, die te populistisch zou zijn en van zijn gebouw een ' tentoonstellingsmachine' zou maken gaat in de tegenaanval.
De wijde blik. Radiokunst door Mat Wijn
Armeno Alberts bericht over de wondere wereld van de geluidskunst, het electro akoestische panorama en nog vele andere muzikale curiosa.
Dit keer over de in Peru geboren componist César Bolanos, zijn compositie: Intensidad y Altura van de LP Musica Nueva Latinoamericana, uitgebracht op het label Tacuabe serie musica nueva; Nr.: T/E3
HET DERDE UUR
De documentaire.
Het geluid van de Bevrijding
Van de bevrijding van Nederland in 1944/45 zijn talloze radioreportages gemaakt. Deze reportages zijn destijds door vrijwel niemand gehoord: het bezit van een radiotoestel was sinds mei 1943 verboden. Wie er stiekem nog wel een had, ontbeerde vaak de stroom om het toestel te laten spelen. Gelukkig is een aantal van de destijds gemaakte reportages wel op de opnameplaten bewaard gebleven. Ook duiken nog steeds, o.a. in Engeland, zelfgemaakte opnames op waarop bevrijdingsreportages zijn vastgelegd. Uit deze verspreide opnames stelde Marnix Koolhaas een collage samen onder de titel: "Het Geluid van de Bevrijding."
Het geluid van Nederland. Peter te Nuyl in de archieven van Hilversum.
De eerste bladzij. Eerste pagina van een nieuw boek voorgelezen door Wim Brands.
Beatrix, De Kroon op de republiek, van Coos Huijsen. Uitgeverij Balans