De avonden
EERSTE UUR
Gesproken uitzicht van J.J. Peereboom, schrijver in Amsterdam.
Het moment van Gijs Groenteman. In dit minimagazine deze keer o.a. het moment van schrijfster en grafisch ontwerper Cindy Hoetmer, een nieuwe episode uit het levensverhaal van Johnny Jordaan en een oude boom van Jeroen Philippona.
Onder wooden. Annette den Heijer vraagt naar muziek. Paul Koek II: Vervolg van een gesprek dat Annette den Heijer vorige week had met regisseur Paul Koek n.a.v. 'Sentimenti', een voorstelling door ZTHollandia met muziek van Giuseppe Verdi. Deze keer ligt het accent op het nieuwe geesteskind van Koek: De Veenfabriek, een theaterensemble, dat verschillende disciplines verenigt: wetenschap, kunst en ambacht. Plaats van handeling is een voormalige wollen deken fabriek, waar op dit moment gerepeteerd wordt aan 'Belegh en Ontset van Leyden' een co-prouktie van de Veenfabriek met de Leidse Schouwburg. Over de muziek bij deze voorstelling praat Annette met Ton van der Meer, muzikaal kompaan van Koek en mede-oprichter van de Veenfabriek.
TWEEDE UUR
Arnon Grunberg vanuit New York.
Wim Brands praat met beeldend kunstenaar Jan Rothuizen over zijn roman In een pretpark tegenover de hemel, uitgegeven door Artimo.
Armeno Alberts over Travellers 4, Churchyard entertainment van de Amerikaanse zangeres en klankkunstenares Meredith Monk. Met haar Vocaal Ensemble maakt zij films en theaterstukken.
DERDE UUR
Een interview van Roel Bentz van der Berg met Martin Bril over twee helden: Elvis Presley en Napoleon Bonaparte, hun overeenkomsten en verschillen.
Muzikale verhalen over de onfortuinlijke carrière van de Amerk-aanse zanger en songschrijver Fred Neil, de componist van onder meer 'Every-body's Talkin'' uit de film Midnght Cowboy.
De eerste pagina' van een nieuw boek. 'Atoombommen voor Al-Qaeda' van Egmont R. Koch; uitgeverij Houtekiet. Uit het Duits vertaald boek over hoe Nederland en de CIA Pakistanaan aan een atoombom hielpen.