De avonden
HET EERSTE UUR
Gesproken uitzicht van Piet Verkruijsse, docent Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, wonend te Nieuwkoop.
Het détail. Marten Minkema spreekt vakmensen.
Het Laatste Grachtengroen:
Kleurcartograaf Rob van Maanen weet de laatste voordeur te vinden die nog origineel grachtengroen is geverfd. Althans, voor zover hem bekend. Dat is de voordeur van een vervallen pand op de Amsterdamse Wallen. Alle tienduizenden andere grachtengroene deuren in Nederland zijn eigenlijk nep-grachtengroen. Van Maanen legt uit hoe dat zo is gekomen.
Onder woorden.
Annette den Heijer praat met componist Jacob ter Veldhuis over het
componeren van muziek bij beeld, n.a.v. zijn nieuwe stuk voor het komende
Holland Festival: '....Now....' voor het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Markus Stenz én voor video's, i.s.m. Jaap Drupsteen.
HET TWEEDE UUR
Arnon Grunberg vanuit London.
Wim Brands interviewt de Engelse schrijfster Julie Myerson over haar roman Ik en de dikke man.
Armeno Alberts bericht over de wondere wereld van de geluidskunst, het electro akoestische panorama, de ars acustica en andere klinkende curiosa.
Vandaag heeft hij het over de composite “ Williams Mix”van de Amerikaanse componist John Cage. Uit gevoerd door Cage zelf. Te vinden op de Musique Concrete, van het label Ernst Klett verlag Stuttgart. Nr. ST 3-12-92422-0-1.
HET DERDE UUR
Een interview van Roel Bentz van den Berg met de filosoof Jan Bor over zijn onlangs verschenen boek 'Op de grens van het denken. De filosofie van het onzegbare.' Waarin Bor verslag doet van zijn persoonlijke zoektocht naar het antwoord op de vraag in hoeverre ervaringen die al onze ideëen over wat werkelijk is op losse schroeven zetten nog inpasbaar zijn in het wijsgerig discours. En zo niet, so what en wat nu?
Muzikale verhalen. Door Roel Bentz van den Berg. "Een sympathieke voetnoot in de geschiedenis van de Britse rhythm and blues, The Artwoods, de band van Art 'de oudere broer van Rolling Stone Ronnie' Wood."
Eerste pagina van een nieuw boek voorgelezen door Wim Brands.
De Boeddha in de wereld van de Indiase auteur Pankaj Mishra in de vertaling van Martine Jellema; een combinatie van biografie, reisverhaal,, politiek, geschidenis en filosofie. Uitgeverij Bert Bakker