De avonden
EERSTE UUR
‘Gesproken uitzicht’ van Astrid Engels, kunstenares in Huizen.
In de Aard van Nederland het tweede deel over het archeologisch landschap rond het Drentse Havelte (bij Steenwijk) Vorige week ging het over hunebedden en grafheuvels. In dit deel aandacht voor de restanten van een militair vliegveld uit WOII.
Wederom laat Klaas Vos zich leiden en informeren door archeoloog Evert van Ginkel, schrijver van een archeologische wandelroute rond Havelte.
‘Het struikelblok’. Een musicus demonstreert aan Saskia Törnqvist een halsbrekende orkestpartij: de Harpiste Niene Kwint van het Radio Symfonie Orkest met een solo uit 'Tzigane' van Maurice Ravel.
TWEEDE UUR
‘Audiopost’ van de schrijver Christophe Vekeman in Gent, van wie binnenkort de roman ‘Een borrel met Barry’ verschijnt.
Wim Brands igm Sietzo Dijkhuizen over de biografie die hij schreef van de fameuze natuurkenner Jac. P. Thijsse: 'Natu-urgenot schenkt levensvreugd'.
Armeno Alberts over Etude Pathetique en Symfonie pour un homme seul (prosopopee) van en door Pierre Schaeffer en Pierre Henry. CD: Musique Concrete.
DERDE UUR
‘De eenzaamheid van de egel’. Kort verhaal van Toon Tellegen (13).
‘De Werkplek’. Op bezoek bij Gert-Jan Blom, bassist en muziekorganisator. Een gesprek oa. over zijn CD 'Liedjes van ordelijke ellende' met teksten van Willem van Iependaal.
‘Het Archief’. De eerste aflevering van een nieuwe serie met geluidsrestaurateur Harry Coster die in opdracht van grote Amerikaanse platenmaatschappijen hun archieven napluist. Een serie over wat bewaard bleef aan geluidsopnamen, vooral op 78-toeren uit het begin van de 20ste eeuw. Vooral in de Verenigde Staten.
We bevinden ons weer in Harry's Hilversumse kelderstudio en luisteren naar oa. Bert Williams, een zwarte entertainer en voorbeeld voor Bill Cosby (1906).
‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. Wim Brands leest de eerste pagina van de dichtbundel Heer, bewaar de kattenmepper van Simon Knepper. Uitgeverij Bert Bakker.