De avonden
EERSTE UUR
‘Gesproken uitzicht’ van Goffe Jensma, cultuurhistoricus in Sauwerd.
'De aard van Nederland'. Klaas Vos hervat zijn samenwerking met de Rijksdienst voor oudheidkundig bodemonderzoek (Amersfoort). Met de archeoloog Peter Schut van dat ROB is hij in Berg en Dal, een dorp aan Nijmegen vastgeplakt, richting Groesbeek. Dat Nijmegen al heel oud is – men viert dit jaar het 2000-jarig bestaan – is veelal bekend. Ooit begon het als belangrijk Romeins knooppunt. Minder bekend is dat even daarbuiten in het huidige Berg en Dal en het aansluitende dorp Heilig Landstichting een Romeins castrum, zeg maar garnizoen heeft gelegen en nog minder bekend is dat de restanten van een waterleidingssysteem die het garnizoen van water voorzag nog immer te zien zijn. Maar je moet er wel oog voor hebben. Peter Schut – die er opgravingen verrichtte – leert Klaas Vos kijken. Een cursus landschap lezen in twee delen.
‘Het struikelblok’- een musicus demonstreert aan Saskia Törnqvist een halsbrekende orkestpartij: Klarinettist Frank van den Brink van het Radio Filharmonisch Orkest met een passage uit Rhapsody in Blue van George Gershwin.
TWEEDE UUR
‘Audiopost’ van Didi Samwel vanuit Paramaribo over de naweëen van de verkiezingen in Suriname.
Wim Brands in gesprek met de criminoloog Hans Werdmolder over zijn boek 'Marokkaanse lieverdjes', een studie naar crimineel gedrag onder Marokkanen. Uitgegeven door Balans.
En Armeno Alberts over 'PK', een compositie van de Amerikaanse geluidskunstenaar en mecenas van de Amerikaanse geluidskunst scène, Phil Niblock.
DERDE UUR
‘De eenzaamheid van de egel’. Kort verhaal van Toon Tellegen (3).
Een bezoek aan de ‘Werkplek’ van de dichter Erik Jan Harmens in Landsmeer.
'De pen, een sigaar uit eigen doos', de voor radio geschreven memoires van de schrijver Heere Heeresma. Deel 2. Den Haag: oa over literatuur, drank, en debuut De Kinderkamer.
‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. 'De laatste haringvissers van Nederland' van Louis de Jonge. Uitgeverij Balans.