De avonden
HET EERSTE UUR
Gesproken uitzicht Maaike Kroesbergen, schrijfster in Amsterdam.
De aard van Nederland. Klaas Vos laat zich het Nederlands landschap lezen. In samenwerking met de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek wordt gekeken hoe je de geschiedenis van Nederland en de Nederlanders kunt aflezen aan het door de eeuwen door mensenhand gevormde landschap.
Vorige week kon u het verhaal horen van de Grebbeberg tijdens de meidagen van ’40.
Vanavond het derde en laatste deel , waarin het gaat over de uitzonderlijke natuurwaarde van de steile heuvel en het aanpalende natuurgebied de Blauwe kamer. Met als gids Tiny Lubachs , boswachter van het Utrechts Landschap.
Het Struikelblok. Een musicus demonstreert aan Saskia Törnqvist een gevreesde orkestpartij. Vanavond is dat hoboïste Nicoline Alt van het Koninklijk Concertgebouw Orkest over een passage uit het Concert voor cello en orkest van Antonin Dvorak.
Audiocorrespondentie: Erik Lindner bericht vanuit Montreal.
HET TWEEDE UUR
Wim Brands in gesprek met essayist Arjen Mulder over zijn boek 'De vrouw voor wie Pavese zelfmoord pleegde', een boek over de Italiaanse schrijver Cesare Pavese en de Amerikaanse actrice Constance Dowling. Uitgegeven door uitgeverij Balans..
Armeno Alberts bericht over de wondere wereld van de geluidskunst, het electro akoestische panorama, de ars acustica en andere klinkende curiosa. Twee composities van de Franse geluidskunstenaar Pierre Schaeffer,
“ Etude Pathetique” en “Symfonie pour un homme seul ”.
Uitvoerenden: Pierre Schaeffer: van de CD Musique Concrete op het label : Ernst Klett verlag Stuttgart, Nr.: ST 3-12-92422-0-1.
HET DERDE UUR
De werkplek.
Wim Noordhoek bezoekt de werkplek van beeldend kunstenaar Hinke Schreuders die vanaf dit weekend samen met Marcel van Eeden exposeert in Galerie Wetering in Amsterdam.
Midden in de nacht. Kort verhaal van Toon Tellegen.
Oud geluid. Geluidsrestaurateur Harry Coster over het amusement van de jaren '30. Met unieke opnamen. oa. oa. Willy Derby met 'k Heb een tuintje met havanna' (juli 1943).
Eerste pagina van een nieuw boek voorgelezen door Wim Brands.
‘Voor de geraniums’ de avonturen van een televisiemaker, van Michiel van Erp. Uitgegeven door Prometheus