De avonden
'Zullen we het liefde noemen', geschreven door huisschrijver Peer Wittenbols, is het tweede deel van De Trilogie van het Verlies, drie eigentijdse portretten van dertigers/veertigers.
Een voorstelling, over vervlogen dromen, onderdrukte verlangens, uitgestelde kinderwensen en de liefde. Stel je bent arts en je wordt aangeklaagd vanwege een diagnose met dodelijke afloop. Stel de rechter zegt dat je niets te verwijten valt. Stel je hebt een geweldige carrière en een liefhebbende vrouw. Stel je hebt het best wel goed met elkaar. Stel je hebt een vriendin van tegen de veertig van wie je bijna net zoveel houdt als van je vrouw. Stel die vriendin heeft een nieuwe vriend, veel jonger dan zij. Zevenentwintig of zo. Stel dat je daar het jouwe over denkt. Stel dat die vriendin een kind zou willen hebben. Stel dat je met zijn vieren een avond bij elkaar gaat zitten en heel veel gaat drinken. Stel dat je dan de waarheid spreekt. Zullen we dat dan maar liefde noemen?
- Ik dacht dat je gewoon kon blijven drinken bij antidepressiva.
Natuurlijk, anders zou er niemand meer aan de antidepressiva gaan.
In 'Zullen we het liefde noemen' brengen twee stellen een lange nacht door met veel drank. Ze vertellen elkaar de waarheid. Heftige confrontaties en bekentenissen eindigen in een genadeloze ontmaskering.
Peer Wittenbols weet als geen ander van zijn generatie het levensgevoel van dertigers/veertigers woorden te geven: kan het roer nog om? Regisseur Rob Ligthert zoekt samen met de acteurs Frederik Brom, Malou Gorter, Ad Knippels en Anne Martien Lousberg de pijngrenzen op.