De avonden
EERSTE UUR
‘Gesproken uitzicht’ van Marijke Nijboer, journalist/verslaggever in Rotterdam.
'Gerard Reve In Herinneringen'. Ditmaal met de friese boekverkoper Henk de Jonge die een oude piano van Gerard Reve bezit en daar een heel boek over schreef.
Mijn muziek. Wouter Pleijsier in gesprek met Dr. Gerrit Vermeer, architectuurhistoricus en docent aan de Universiteit van Amsterdam, over zijn favoriete muziek.
‘Ingekomen mail’. Wim Noordhoek in gesprek met de dichter Ingmar Heytze over zijn ‘Scooterdagboek, weg met de reisangst’, dat in september verschijnt.. Een verkenning van de grenzen van zijn angst.
TWEEDE UUR
'Opspraak'. Gesprek met de filosoof Sybe Schaap, dijkgraaf van Groot Salland en voorzitter van de Unie van Waterschappen, die zegt dat Nederlanders ten onrechte bezorgder zijn om Al Quaeda dan om de toestand van onze dijken. Samenstelling: Anton de Goede.
‘De wijde blik’. Radiokunst door Mat Wijn.
Armeno Alberts over Xix (deel 1 uit Xix Mikado), een compositie van de Duitse geluidskunstenaar Johannes S.Sistermans.
DERDE UUR
‘De documentaire’: (Etnische) grenzen verlegd.
De Bosnische jongen Satko Mujagic vocht tijdens de eerste Balkanoorlog, begin jaren negentig, als dienstplichtig soldaat in het Joegoslavische leger. Het leger maakte zich schuldig aan etnische zuiveringen en verdreef in Kroatie burgers uit dorpen. Satko veroordeelt dit en deserteert. In een volgende fase van de Balkanoorlog wordt hij echter als Bosnier door datzelfde leger uit zijn eigen dorp verdreven en gevangen gezet in het beruchte kamp Omarksa. Het kamp wordt net op tijd door het Rode Kruis ontdekt en Satko vlucht naar Nederland. Programmamaker Catherine van Campen gaat samen met Mujagic terug naar de frontlinie in Kroatie, kamp Omarska en naar zijn geboortedorp Kozarac in Bosnie.
‘Het geluid van Nederland’. Peter te Nuyl in de archieven van Hilversum.
‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. ‘Zonen van Noach’ van Cees Zoon.
Basken op zoek naar een verzonnen land. Nijgh en van Ditmar