De avonden
EERSTE UUR
'Gesproken uitzicht' van Arjan van Gent, schilder in Den Haag.
Een gesprek met de historicus M. Hummelink over zijn te verschijnen boek 'Apres nous la liberte'; een studie over de Nederlandse kunstenaar Constant die de utopische stad New Babylon bedacht, een kunstwerk dat vele architecten, onder wie Rem Koolhaas, inspireerde.
'Jan Rot vertaalt een lied'
'Are You Lonesome Tonight' van Elvis Presley.
TWEEDE UUR
'De Werkplek'
Praten met mensen over hun werk, op de plek waar ze hun werk doen. Op bezoek bij de dichter en schrijver Hanz Mirck.
Zijn bundel 'Het geluk weet niets van mij' werd genomineerd voor de C.Buddingh-prijs.
In februari 2004 verschijnt de autobiografisch getinte roman 'Het godsgeschenk'. De liefdesgeschiedenis van een priester en een non, die uittreden en een kind krijgen. Over zijn ouders en over hem, mag je denken.
Een boek dat op dit moment nog volop bezig is te ontstaan. De ontstaansgeschiedenis maakt deel uit van dat boek. Zo las hij dit voorjaar (2003) een fragment voor in onze dinsdagse Music-hall wat door zijn ouders werd beluisterd, een gebeurtenis die nu in het manuscript voorkomt. Wie weet gaat het net zo met het gesprek dat u nu gaat horen.
De werkplek van Hanz Mirck is een bovenverdieping in het oude hart van Arnhem, direct aan de spoorlijn, met uitzicht aan twee kanten over het dal waarin de stad ligt. Daken, vele kerktorens, een groene heuvelzoom erachter.
'Philips’ Holland Indië Archief'
Wat bewaard bleef van de radio-omroep PHOHI, die tussen 1927 en 1940 uitzond naar Nederlands-Indië. Geselecteerd door Marijke Res van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.
Afl. 51: 'Het gesprek van de dag' op 3 sept 1939. Hitler heeft de Frans Duitse ultimata
mbt. Polen laten verlopen, feitelijk is het oorlog.