De avonden
EERSTE UUR
‘Gesproken uitzicht’ van Dick Verel conservator uit Eelde.
'Gerard Reve in Herinneringen'. Samenstelling Anton de Goede. Vandaag: de schrijver Hans Plomp.
Mijn muziek. Wouter Pleijsier praat met Prof. dr. Meijer over zijn favorite muziek. Fik Meijer is hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, vertaler en schrijver. Hij schreef onder andere 'Paulus' zeereis naar Rome', 'Keizers sterven niet in bed', 'Gladiatoren' en 'Vercingetorix'.
‘Ingekomen post’. De musicus Martijn Alsters over de 'wind-midi controller', een blaasinstrument dat zelf geen geluid voortbrengt, maar de informatie, ontleend aan instrumentdruk, embouchure en vingerzetting doorgeeft aan synthesizers die vervolgens de klank produceren.
TWEEDE UUR
‘Opspraak’. Een gesprek met beeldend kunstenaar Dick Tuinder over de vermeende crisis in de kunst die wordt gesig-naleerd in de net verschenen essaybundel All that Dutch, verschenen bij NAI Publishers te Rotterdam.
‘De wijde blik’. Radiokunst door Mat Wijn.
Armeno Alberts over ‘Digital 1’, een compositie van senzorband. De senzorband bestaat uit Edwin van der Heide, Zbigniew Karkowski en Atau Tanaka.
DERDE UUR
‘De documentaire’: 'Hotel Lux' van Hans Olink. Het pied-à-terre van de wereldrevolutie. Hotel Centraal aan de Ulitsa Tverskaja, niet ver van het Rode Plein in Moskou, zal binnenkort worden gesloten. Een legendarisch hotel dat vroeger als Hotel Lux door het leven ging. Honderden gedelegeerden van communistische partijen uit de hele wereld bereidden er in de jaren twintig en dertig de wereldrevolutie voor om uiteindelijk zelf aan de terreur ten prooi te vallen.
‘Het geluid van Nederland’. Peter te Nuyl in de archieven van Hilversum.
‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. ‘Het beest in Daisy’ van Cindy Hoetmer.
Roman; uitgeverij De Arbeiderspers.