Metropolis
Alles over vlees
Op een broodje, in de pan of gegrild met ketchup; mensen stoppen jaarlijks kilo’s koe, varken en kip in hun mond. Een Nederlander eet gemiddeld 85 kilo vlees per jaar. En al weten we inmiddels dat veel vlees niet goed is voor het milieu, we kunnen er maar moeilijk afstand van doen. Is dat overal zo? Metropolis ging op zoek naar de rauwe werkelijkheid in de rest van de wereld.
Onze correspondenten nemen je mee langs de meest exotische (vlees)markten. In Cambodja stikt het van de alternatieven voor de gangbare vleessoorten: spinnen en ratten zijn daar populaire lekkernijen. Ethiopiërs eten hun vlees gewoon rauw, met een lekker heet sausje. En als je in India een stukje koe hebt gegeten in je vorige leven, moet je in dit leven boetedoen en met een koe trouwen. Over trouwen gesproken, in Rwanda gaat de liefde vrij letterlijk door de maag. Mannen in de regio Rusizi moeten er namelijk eerst een hele kip opeten, voor ze mogen trouwen met de liefde van hun leven.