Armand Denis
De serie was te zien tussen 1957 en 1968. De Belg Armand Denis had al op jonge leeftijd een interesse in reizen. In 1926 vond hij een systeem voor automatische volumecontrole uit. Door de verkoop van zijn patenten kon hij zijn reizen en films financieren. Samen met André Roosevelt vertrok hij naar Bali om de film Goona-Goona of Kriss, te maken. In 1948 leerde hij Michaela Holdsworth kennen. Na Armands scheiding trouwde het paar in Bolivia. Vanaf 1948 maakte het koppel televisieprogramma’s voor de BBC. Armand Denis overleed in 1971.
Met een Luipaard op Schoot was erg populair in Nederland. Toen Armand en Michaela Denis in 1962 op Schiphol waren, stond dit de volgende dag in de krant.
Michaela denis
Ze werd geboren als Michaela Holdsworth en werd opgevoed door haar Russische moeder en grootmoeder, nadat haar vader was omgekomen in de Eerste Wereldoorlog. Tot de Tweede Wereldoorlog woonde Michaela Denis in Parijs, waar ze was opgeleid tot modeontwerpster. Ze was bijzonder ijdel. Zo zou ze tijdens de opnames gezegd hebben dat ze niet bij krokodillen in het water wilde voordat ze haar make-up had bijgewerkt. Na de dood van Armand opende ze een spirituele healingkliniek in Nairobi. Ze overleed in 2003 op 88-jarige leeftijd.
Hugo van Lawick
De Nederlandse cineast Hugo van Lawick werkte ook aan de serie mee. In een interview met de Telegraaf vertelde hij hierover: "Mijn eerste werkgevers in Kenia, Armand en Michaela Denis van de in de jaren zestig beroemde tv-serie 'Luipaard op schoot', werkten met wel tweehonderd tamme dieren in hun zogenaamde realistische natuurdocumentaires. Als beginnend cameraman was ik daar al fel op tegen. Ze weerden me daarom uit de wildernis. Ik mocht alleen insecten filmen. Die zijn niet de dresseren. Ik heb er nog geen jaar gewerkt."
Zeepwater
Vinden apen dat echt zo lekker? We vroegen het de Apenheul.
We spraken Thomas Bionda van Stichting Apenheul: ‘Ik kan niet voor alle apen spreken, maar slingerapen drinken altijd van het zeepwater. Zij lijken het wel lekker te vinden. Het zijn vaak de jongere dieren die nieuwsgierig zijn en het water proeven. Ook mensapen zijn wel met sop en zeepwater bezig, maar zij doen vaak de dierenverzorgers na. Als een verzorger schoonmaakt, wil de aap ook schoonmaken.'
De Apenheul wast de apen niet. ‘Nee, dat doen de apen zelf hartstikke goed.’ Bionda vult aan: ‘Een collega uit Amerika vertelde eens dat zij zo nu en dan een spadag organiseren voor de orang-oetangs. Dan zetten ze een teil met lekker ruikend water en zeep neer en dan kunnen de dieren zich wassen. Dat vinden de orang-oetangs wel leuk, maar ook daarvan weet ik niet of dat voor alle dieren geldt.’