De gijzeling tijdens de Olympische Spelen 1972 was het begin van een 23 uur durend drama, dat wereldwijd live werd uitgezonden. De Israëlische regering weigerde elke deal met de Palestijnse terroristen.
Uiteindelijk besloot de Duitse politie om de Palestijnen in een val te lokken. Maar rond middernacht culmineerde de aanslag in een schietpartij op het militaire vliegveld Fürstenfeldbruck waarbij vijf terroristen en alle Israëlische gijzelaars om het leven kwamen. Na dertig uur werden de Olympische wedstrijden hervat.
Er is nog veel onduidelijk over de laatste akte van deze tragedie. In Terror at the Games: Munich ’72 komen nabestaanden van de slachtoffers en betrokkenen aan het woord, waaronder twee nog in leven zijnde gijzelnemers en Ehud Barak, destijds hoofd van de Israëlische taskforce en later premier van Israël.
Informatie uit 3.000 onlangs vrijgegeven dossiers van de Duitse politie werpt nieuw licht op de aanslag en de Israëlische jacht op de terroristen, die al na drie maanden werden vrijgelaten.
In de stijl van een true crime-onderzoek reconstrueert de serie van uur tot uur wat er is gebeurd. De aanslag vormt de ruggengraat van het verhaal, maar de serie gaat verder dan de gebeurtenissen op de Olympische Spelen. De makers duiken in de achtergrond ervan: de Tweede Wereldoorlog en de erfenis van de Holocaust, de stichting van Israël en het Israëlisch-Palestijnse conflict.
De serie schetst zo de context van de aanslag, om inzicht te geven in hoe ‘een Duitser’, ‘een Israëliër’ en ‘een Palestijn’ zich voelde in het begin van de jaren zeventig. Gedurende de hele serie volgt de kijker de clash van visioenen en verhalen.