Soest: Deze mensen lossen de wooncrisis zelf wel op

Praat mee over de Tegenlicht-special 'Deze mensen lossen de wooncrisis zelf wel op'.

11 okt.
Datum
11 oktober 2024
Tijd
20:00 - 22:15
Locatie
Vereniging Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest, 1e etage

over de meet-up

Op vrijdagavond 11 oktober vindt in Artishock een Tegenlicht Meet-up plaats over een thema waarmee iedereen te maken heeft: Wonen. De bijeenkomst gaat vooral over de woningnood die sinds de Tweede Wereldoorlog nog niet zo groot was als nu. Er zijn veel te weinig woningen, ook nog te duur. Jongeren zoeken wanhopig naar een betaalbare kamer. Jonge stellen met twee inkomens kunnen een koopwoning niet betalen. Ouderen wonen te groot maar kunnen geen geschikt alternatief vinden. Naar schatting 50.000 mensen wonen permanent op vakantieparken die daar niet voor bedoeld zijn. In de afgelopen vijftien jaar is de dakloosheid -in een van de rijkste landen ter wereld- bijna verdubbeld. 

Hoe lossen we dit op? Door oude kantoorpanden te verbouwen bijvoorbeeld? Of door tijdelijke woningen te maken in verlaten pakhuizen en winkelpanden? Of op kamers bij een hospita? Of wonen in een verplaatsbare prefabwoning? In een tiny house? Of met vier alleenstaanden gezamenlijk wonen in een eengezinswoning? In een caravan op het erf bij een boer? Verder verdichten van bestaande wijken? De lucht in met de bouwvolumes?

programma

Datum en tijd: vrijdag 11 oktober, 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) tot ongeveer 22:15 uur. 

Deze Tegenlicht Meet-up begint met de vertoning van een korte film. Daarna gaan de bezoekers met elkaar in gesprek onder begeleiding van een gespreksleider. Tussendoor bevragen we beleidsmakers, ervaringsdeskundigen en politici.

De bar blijft daarna open om na te praten.

De avond is gratis toegankelijk en een bijdrage om de kosten te dekken is welkom.

Graag vooraf aanmelden door een mail te sturen naar: tegenlicht@artishocksoest.nl

Houd de Facebookpagina ‘Tegenlicht Meet-up Soest’ en Instagram Tegenlicht Meet-up Soest in de gaten voor meest actuele informatie. 

locatie