Hoorn: Nederland bij de les

Praat mee over de VPRO Tegenlicht-aflevering 'Nederland bij de les.

16 sep.
Datum
16 september 2024
Tijd
20:00 - 23:00
Locatie
Wijkcentrum de Zaagtand
Link
Meer informatie

over de meet-up

De eerste Hoornse Tegenlichtmeetup na de corona-pandemie mag wat ons betreft een kwalitatief en kwantitatief succes worden genoemd. Op 24 juni hebben 9 mensen de VPRO Tegenlicht uitzending "Naomi Klein en de ruk naar rechts" van zondag 2 juni besproken.

De volgende Tegenlicht meet up in Hoorn NH wordt gehouden op maandag 16 september 2024 vanaf 20:00 in Wijkcentrum de Zaagtand, Sint Eloystraat 106 (ingang aan de Liornestraat) in Hoorn NH (Gratis toegang en parkeren, consumpties voor eigen rekening). We willen hier de VPRO Tegenlicht uitzending "Nederland bij de les" van zondag 8 september bespreken.
 

programma

Na de documentaire gaan we in gesprek met elkaar en lokale pioniers die ons kunnen inspireren.
Te gast zijn Bram Bloemers en Jan de Zwaan van Stichting Wilde Woonweide. Zij proberen in de gemeente Lochem een Tiny House-project te realiseren. Er zijn inmiddels meerdere moties ingediend om vaart te maken met dit breedgedragen burgerinitiatief. Bram en Jan vinden het belangrijk dat hun project ook duurzaam en zelfvoorzienend wordt, en werken samen met LochemEnergie aan een buurtbatterij om dit werkelijkheid te maken. Van LochemEnergie is Tonnie Tekelenburg aanwezig om dit project toe te lichten.

De aflevering bekijken en meepraten? Je bent van harte uitgenodigd voor Tegenlicht BIJ de Bieb!
De Tegenlicht Meet Ups zijn gratis, graag wel even aanmelden.