Oudenbosch: Nederland bij de les

Praat mee over de Tegenlicht aflevering 'Nederland bij de les'.

12 sep.
Datum
12 september 2024
Tijd
19:30 - 21:30
Locatie
De Salon, Markt 28 te Oudenbosch
Link
Meer informatie

over de aflevering

Tegenlicht aflevering
Bijles en huiswerkbegeleiding zijn 2 trends die ons lijken te vertellen dat het onderwijs niet goed genoeg is. In de documentaire worden 2 mensen gevolgd die ieder op hun eigen manier een steentje willen bijdragen aan het leven van kinderen die worstelen met de basisvaardigheden op school. Daarnaast volgen we leraren, ouders en kinderen. Wat zegt deze ontwikkeling over het onderwijs? En hoe wij als samenleving met onderwijs omgaan?

Op 12 september kijken we naar de VPRO Tegenlicht documentaire ‘Nederland bij de les’.

Deze documentaire gaat over het onderwijs en bijles in Nederland: “Er is een stijging aan bijlesscholen en stichtingen voor buitenschoolse huiswerkbegeleiding. Creëert deze ontwikkeling een nieuwe ratrace van ouders? Ouders die op zoek zijn naar nieuwe en onderscheidende manieren om status door te geven aan de volgende generatie: hun kinderen. En, schept deze race niet een nieuwe kloof, in de samenleving, tussen de haves and have nots?”

 

Goed om te weten

  • Deelname aan de meet-up is gratis. Wel vragen we jou om je in te schrijven via de knop ‘registreren voor activiteit’ op deze pagina.
  • De meet-up is van 20.00 tot 22.00u. We kijken eerst naar de laatste aflevering van VPRO Tegenlicht. Daarna gaan we erover in gesprek.
  • Albertien, programmamaker bij De Salon, is de gespreksleider. Ze bereidt een aantal vragen en stellingen voor.

locatie