Oudenbosch: Bouwen met de boer

Praat mee over de Tegenlicht aflevering 'Bouwen met de boer'.

10 okt.
Datum
10 oktober 2024
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
De Salon, Markt 28 te Oudenbosch
Link
Meer informatie

over de aflevering

De plannen liggen klaar: vorig jaar verscheen de Nationale Aanpak Biobased Bouwen. In dat rapport stelt de Rijksoverheid het doel dat in 2030 minstens 30% van het bouwmateriaal in 30% van de nieuwbouw ‘biobased’ moet zijn. Want biobased bouwen is een mes dat aan drie kanten snijdt: minder uitstoot van stikstof en CO2 op de bouw, meer omschakeling van veeteelt naar akkerbouw op het platteland en tegelijkertijd hoognodig natuurherstel.  Wat betekenen deze doelen in de praktijk? In de Tegenlicht tv-aflevering ‘Bouwen met de boer’ komen mensen en gebouwen aan bod die laten zien hoe biobased bouwen succesvol kan ziijn.

goed om te weten

  • Deelname aan de meet-up is gratis. Wel vragen we jou om je in te schrijven via de knop ‘registreren voor activiteit’ op deze pagina.
  • De meet-up is van 20.00 tot 22.00u. We kijken eerst naar de laatste aflevering van VPRO Tegenlicht. Daarna gaan we erover in gesprek.
  • Tip: Het is handig, maar niet noodzakelijk, als je vooraf de hele aflevering van Tegenlicht hebt gezien. Deze kan je bekijken via de website van Tegenlicht.
  • Albertien, programmamaker bij De Salon, is de gespreksleider. Ze bereidt een aantal vragen en stellingen voor.

locatie