Doorn: Uit de kleren

Praat mee over de Tegenlicht-uitzending 'Uit de kleren'.

14 okt.
Datum
14 oktober 2024
Tijd
19:00 - 21:30
Locatie
Landgoed Zonheuvel
Link
Meer informatie

over de aflevering

De gevolgen van de mode- en textielindustrie zijn rampzalig: gigantische overproductie, vervuilde rivieren, metershoge kledingafvalbergen en een CO2-uitstoot die groter is dan de lucht- en scheepvaart bij elkaar. En dat alles gaat ook nog eens gepaard met sociale ongelijkheid die alleen maar groter wordt.

Er zijn inmiddels zo veel kleren in de wereld dat de komende zes generaties ermee kunnen worden gekleed. Hoe kunnen we dit (in Nederland) veranderen? En wat kun jij daarin betekenen?

programma

Praat en denk mee

Tijdens de Meet Up op maandag 14 oktober (19.00 uur) willen met jou in een informele setting nadenken over oplossingen, en inzicht geven in de mode-industrie. En worden we geïnspireerd door verschillende bevlogen sprekers die de daad bij het woord hebben gevoegd

Gastsprekers

Erik Toenhake zoekt naar oplossing tegen vervuiling en verspilling. Hij is oprichter van de Aarden coöperatie voor het maken van duurzame exclusieve pakken.

Margreet Vrieling is associate director/adjunct van de Fair Wear Foundation. Zij bevorderen eerlijke arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie met internationale normen.

De jongeren hebben de toekomst. Nawfal Al Jeburi is oprichter van project Remod, een bewust kledingmerk. Samen met jongeren in de klas ontwerpt, produceert en verkoopt hij kleding.

Neem je gebruikte kleding mee!

We maken de avond ook praktisch met Shideh Khosronejad van naaiatelier Shic. Heb je kleding die je graag een tweede leven wil geven? Shideh geeft advies en neemt je kleding graag in ontvangst!

Tickets

Deelname is gratis, aanmelden verplicht.

 

locatie