Almelo: Mijn bullshitbaan

Praat mee over de Tegenlicht aflevering 'Mijn bullshitbaan'.

25 sep.
Datum
25 september 2024
Tijd
20:00 - 22:30
Locatie
Het Noaberhoes

over de aflevering

Op woensdag 25 september om 20.00u wordt er in het Noaberhoes weer een Almelose Tegenlicht meet-upgeorganiseerd.

We zullen dan de VPRO Tegenlicht uitzending ‘Mijn Bullshitbaan” vertonen waarna we van gedachten zullen wisselen over de inhoud van het onderstaande thema.

Waarom we vastzitten in zinloze Bullshitbanen:

Meer dan twintig procent van de werkende mensen in het Westen heeft het idee dat hun werk helemaal geen zin heeft, en dus niets bijdraagt aan de samenleving. Men doet werk dat, als het niet zou worden gedaan, door niemand wordt gemist. Toch werken ze zich een ongeluk en verdienen samen miljarden. Waarom stoppen we niet gewoon met die bullshitbanen?

Soms gaat het werk zelfs in tegen al hun principes. De wereld zou er beter van worden als het gewoon zou blijven liggen. Het fenomeen 'bullshitbaan' duid bijvoorbeeld op de almaar uitdijende bureaucratie in bedrijven en een systeem waar onder de vlag van efficiëntie topmanagers hun koninkrijkjes opbouwen. Er zijn (ex-)werknemers bij overheid en bedrijfsleven bij wie het kwartje valt en het bullshit-taboe doorbreken. Ze schetsen een ontluisterend beeld van een kantoortuin waarin hun belangrijkste taak is mee te spelen in de bullshitpoppenkast. Hoe lang geloven we nog in betaald werk als het hoogst haalbare?

locatie