Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste betrokkenen bij de Lockerbie-affaire en de Tegenlicht-uitzending 'Lockerbie revisited'.

Verdachten
Ahmad Djibril
Lange tijd dé hoofdverdachte geweest in de Lockerbie-zaak. Nog voordat de Libiërs El-Megrahi en Khalifa Fhimah verdacht werden. Ahmad Djibril, lid van een radicale Palestijnse groepering zou in opdracht van Iran gehandeld hebben. Net als het motief vat Libië, zou Iran wraak willen nemen voor een eerdere actie van de Amerikanen. In het geval van Iran ging dit om een Iraans passagiervliegtuig dat door de Amerikaanse marine was neergehaald.

El-Megrahi
Een van de Libische hoofdverdachten, die net als Khalifa Fhimah tijdens de aanslag werkzaam was voor de geheime dienst van Libië. Volgens de aanklagers zou hij verantwoordelijk zijn geweest voor het aan boord brengen van de explosieven in het Pan-Am toestel. El-Megrahi werd in Kamp Zeist veroordeeld tot levenslang maar heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn. Binnenkort wordt zijn zaak heropend.

Khalifa Fhimah
Ook Fhimah werd in eerste instantie als agent van de Libische geheime dienst verdacht van de aanslag op het Amerikaanse toestel. Tijdens de rechtszaak in Nederland werd de Libiër in tegenstelling tot zijn medeverdachte, vrijgesproken.

Betrokken bij de uitzending
Robbert Baer
Voormalig CIA-agent die voor het agentschap jarenlang zelf bommen vervaardigde. Hij zet zijn vraagtekens bij het scenario dat nu voor waar wordt aagenomen, waarin de bom niet in Frankfurt of London, maar al in Malta aan boord werd gebracht.

Ian Ferguson
Schots onderzoeksjournalist die zich al jaren bezighoudt met de Lockerbie-zaak. Schreef naar aanleiding van zijn onderzoek het boek ‘Cover up of Convecnience: The Hidden Scandal of Lockerbie’.

Lord Fraser
Betrokkene van de Schotse overheid. Vindt dat het onderzoek naar de mogelijke rol van Ahmad Djibril niet volledig is uitgevoerd. In zijn ogen is dus te snel naar Libië gewezen.

Prof. Hans Köchler
Schreef als VN-waarnemer een kritisch rapport over de gang van zaken rond het Lockerbie-proces.

Richard Marquise
FBI-agent belast met het onderzoek dat zich concentreerde rond de printplaat. Uit het interview met Marquise blijkt dat er weinig duidelijkheid is omtrent de printplaat en het rapport ervan.

Tom Thurman
Betrokken bij het onderzoek en van doorslaggevend belang bij de identificatie van de printplaat. Volgens Thurman stond onomstotelijk vast dat de printplaat Libisch eigendom was.

Fred Whitehurst
FBI-agent die zelf onderzoek deed naar de bewijsstukken die rondom Lockerbie waren gevonden. Hij beschuldigd Thurman ervan dat laatstgenoemde zijn rapporten bewust veranderde.