Onze correspondent Natalia uit Letland volgt Aleksey en Oksana die tijdens hun bruiloft een heel bijzondere ceremoniemeesteres hebben.
Metropolis
trouwen
Hoe is het om te trouwen voor een uur of twee? Of om te trouwen op je twaalfde? Of met veertig stelletjes tegelijk? Trouwen doet de hele wereld. Maar de manier waarop en de reden waarom getrouwd wordt, verschilt enorm van cultuur tot cultuur. Liefde blijkt lang niet altijd de hoofdreden.
In Bolivia trouwen mensen het liefst in december, middenin de Boliviaanse zomer. Onze correspondente Paola filmde een traditionele Boliviaanse bruiloft, die van tradities aan elkaar hangt.
Correspondente Cleopatra uit Zambia maakte eerder voor de uitzending bijgeloof een portret van een met HIV besmette man die met een maagd trouwde, om zo van zijn aids te genezen. Cleopatra zocht het echtpaar opnieuw op om te kijken hoe het met ze gaat.
In India is het gebruikelijk om volgens een gearrangeerd huwelijk, een 'swayamwar', te trouwen. Vroeger onderhandelden de ouders, tegenwoordig neemt men steeds vaker een bemiddelingsbureau in de arm.
Onze correspondent Wesley in Brazilië gaat naar een zogenaamd gemeenschaps-huwelijk. Van zo'n veertig stelletjes die willen bezuinigen op de grote kosten die een trouwdag met zich meebrengt, wordt tegelijkertijd het huwelijk in gezegend in een grote zaal.
De Sikh in New Delhi, India, spelen tijdens een bruiloft luid op hun dhols, traditionele trommels, en iedereen danst op het geluid van de dhol. Correspondent Neeraj bezocht een uitgebreide, extravagante Sikh-bruiloft en sprak met de spelers van de dhol.
Een gigantische lening nemen om je bruiloft te kunnen bekostigen: in Afghanistan is het de norm om dure huwelijksfeesten te geven. Een bruiloft kost al gauw 40.000 dollar en betekent voor het echtpaar vaak een leven lang afbetalen. Maar familie en vrienden zullen niet over de bruiloft klagen, zo hoopt het echtpaar.
In Burkina Faso moeten meisjes laten zien wat ze in huis hebben voor ze kunnen trouwen. Door tijdens de initiatieceremonie te laten zien hoe goed ze graan kunnen malen en dansen hopen ze dat een man ze uitkiest om te trouwen. Correspondent Koffi volgt de meiden tijdens deze bijzondere dag. - Geproduceerd door Gideon Vink & Koffi Ametepe.
In de Roma-gemeenschap in Servië is het heel normaal om rond je dertiende of veertiende te trouwen. In de rest van Servië staat lang niet iedereen hier sympathiek tegenover. Correspondente Jelena gaat op bezoek bij het echtpaar Ivan en Maja, zestien en veertien jaar oud.
Onze correspondent in Senegal maakte deze reportage over een gedwongen huwelijk tussen Janeba en haar oudere neef Assan. Nog altijd vinden in Senegal dit soort huwelijken plaats, waarbij de bruidegom vaak door de familie is gekozen en niet door het meisje zelf.