In Nicaragua worden ze 'Miami boys' genoemd: jonge mannen die dol zijn op de Amerikaanse cultuur. Onze correspondent Stef bericht over deze jonge Amerika-affectionado's.
Metropolis
Amerika
Wat vindt de wereld van Amerika? Ondanks de oorlog in Irak en Afghanistan blijken de Amerikanen ook nog altijd zeer geliefd, zo blijkt uit de rondgang die Metropolis maakte aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen.
Zelfs diep in het door oorlog verscheurde Oost-Congo vindt onze correspondent Petna nog jongeren die beïnvloed worden door de Amerikaanse hiphop-cultuur.
Hoe dol zijn Chinezen op de Amerikaanse cultuur? Metropolis-correspondente Sunny gaat in Shanghai op bezoek bij een Harley verkoper die zichzelf in het engels 'Hollis' noemt en ontmoet meteen ook andere leden van zijn Harley-club. - Geproduceerd door Bas Roeterink.
Correspondent Emal bezoekt de 'Bush-bazaar', de bijnaam van een markt in Kaboel in Afghanistan waar je makkelijk aan allerlei gestolen of gesmokkelde spullen van het Amerikaanse leger kunt krijgen.
Onze Servische correspondente Jelena bezoekt een plek waar ooit een postkantoor was: na de Amerikaanse bombardementen tijdens de Kosovo-oorlog werd het opgeblazen door de Amerikanen en verandere het in een parkeerplaats.
Voor de aflevering over de invloed van Amerika in de wereld filmde Neveen in Caïro, Egypte, een jongetje dat eigenlijk het liefste Amerikaan zou zijn: "Daar hebben ze veel meer entertainment.
Van de vele Amerikanen die Colombia bezoeken, komen er sommige voor het weer of de cultuur, maar er komen er ook veel voor de cocaïne.
Zelfs op de hoogvlakte van Kirgizië vinden we Amerikaanse invloeden te over. Zo vond onze correspondent Kaarmanbek een American Football team, het enige in Kyrgizië.
Onze nieuwe correspondente Katia uit Libanon gaat op bezoek bij een van de schilders verantwoordelijk voor de anti-amerikaanse muurschilderingen van de islamitische partij Hezbollah: "We hebben niets tegen het Amerikaanse volk."
Vlak voor de Olympische Spelen opende de wat ordinaire amerikaanse restaurantketen Hooters haar eerste vestiging in China: Hooters Beijing. Anders dan in Amerika hebben bijna alle meisjes die in de Chinese vestiging werken de universiteit afgerond.