Het leven in Burkina Faso kan soms hard en uitzichtloos zijn. Deze drinkebroers in Burkina Faso zijn hard op weg zich gezamenlijk dood te drinken in het plaatselijke cafe, vandaar de naam. - Geproduceerd door Gideon Vink & Koffi Ametepe
Metropolis
alcohol
Dronken worden kan je in alle uithoeken van de wereld, maar alcohol speelt overal een andere rol. Metropolis kijkt te diep in een gevaarlijk glaasje in Kenia en kijkt toe bij beschonken paardenraces in Nicaragua. En hoe gaat het eigenlijk in ons eigen kikkerlandje?
In Peru drinken rouwende familieleden op het kerkhof nog een laatste maal op hun overleden dierbaren. Iedereen krijgt een slokje.
Als de staat en je geloof je in Jemen alcoholgebruik streng verbieden, moet je jezelf tevreden stellen met gegist fruitsap of medicijnen gemengd met qat.
In Amerika moet alles groter en beter, volgens Bobby. Dus ook als het op drinken aankomt. Hij heeft vijf jaar geleden high school verlaten en vult zijn bestaan nu met het drinken van shots, bier en mixdrankjes.
De man aan het hoofd van de tafel wordt gekozen om het ‘drinkproces’ te begeleiden en kan vaak goed tegen een drankje. Maar na een liter of 15 aan wijn moet ook de Georgische Tamada onder begeleiding afdruipen.
In de sloppenwijken van Nairobi in Kenia is het altijd tijd voor een chang’aa, oftewel een ‘kill me quick’. Het drankje is populair, hoewel de ingrediënten als methanol en accuzuur je langzaam blind kunnen maken.
-Let op: minder geschikt voor jeugdige kijkers- Paarden lusten zo af en toe ook wel een drankje. Zelfs met twee liter bier op kunnen ze nog makkelijk racen. Maar als de ruiters ook gedronken hebben wordt het een rommeltje. Gooi er nog een onthoofde eend bij, en we zijn weer in Nicaragua!
Om alcoholmisbruik te voorkomen, heeft de regering in Estland een verkoopverbod ingesteld van 10 uur ‘s avonds tot 10 uur ‘s ochtends. Dus verkoopt men niet meer, men ‘verhuurt’ flessen drank.