Voor 8 punten
Ingrediënten:
sap en rasp van één sinaasappel
50 gram sultana rozijnen
150 ml zonnebloemolie
2 eieren (M)
140 gram lichtbruine basterdsuiker
85 gram zelfrijzend volkorenmeel
85 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels speculaas- of koekkruiden
2 theelepels kaneel
1 theelepel bicarbonate of soda
140 gram geraspte wortels
50 gram walnoten, grof gehakt en een paar voor de garnering
Voor het glazuur:
200 gram zachte roomkaas
50 gram zachte boter
85 gram gezeefde poedersuiker
1 theelepel kaneel
Bereiding:
Als je er de tijd voor hebt, laat dan de sultana's met de sinaasappelrasp en het sap een nacht in de koelkast afgedekt in een schaaltje staan.
Verwarm de oven voor op 180' C en vet het cakeblik in. Klop de zonnebloemolie samen met de eieren in een kom. Klop in een aparte kom de suiker, de meelsoorten, de kaneel, de koekkruiden en de bicarbonate goed door elkaar. Voeg de sultana's met het sap en de rasp, de geraspte wortels en de walnoten toe en roer goed. Voeg daarna het olie-eimengsel toe en roer alles met een houten lepel goed door elkaar.
Doe het deeg in het ingevette cakeblik en zet in de oven en bak de cake ongeveer één uur, een satéprikker moet er droog en schoon uitkomen.
Als de cake helemaal is afgekoeld, maak je het glazuur. Klop met een mixer de boter met de roomkaas glad en voeg de gezeefde poedersuiker en de kaneel toe. Breng het glazuur op de bovenkant van de cake aan en versier met de walnoten.
Meer recepten van Robert? Klik hier.