Van roerei tot spaghetti, zelfs toen Yvette nog niet kon schrijven, klom ze op een krukje naast het fornuis om tekeningetjes te maken van de producten en gerechten die haar moeder aan het bereiden was. Een kleine kok (en grafisch vormgever) was geboren.
Tijdens haar studie Interieurarchitectuur is Yvette altijd blijven koken en is ze binnen restaurants opgeklommen van sperziebonendopper tot leider van de keuken. Na haar opleiding begon ze samen met haar zus een eigen ontwerpbureau. Hoe beter haar ontwerpbureau liep, hoe minder tijd er voor koken overbleef. Yvette begon het koken zo vreselijk te missen dat ze alleen nog maar kon dromen over taarten en taarten bakken. Op dat moment realiseerde ze zich dat dat hetgeen was wat ze het allerliefste wilde doen: koken! Het roer ging om en inmiddels behoren haar kookboeken tot de best verkochte van Nederland en zijn haar succesvolle Home Made-boeken verschenen in Engelse, Spaanse, Duitse en Franse vertaling en worden ze overladen met prijzen. Redenen genoeg voor een eigen kookserie!