Het voorgerecht scheermessen met dragonboter komt uit aflevering 7 van seizoen 3 van Koken met Van Boven, waarin Yvette aan de slag gaat met kokkels en scheermessen van onze eigen stranden.
Hier vind je het complete recept van het voorgerecht scheermessen met dragonboter.
ingrediƫnten voor de scheermessen met dragonboter
- 1 sjalot, in dunne ringen
- 3-4 el rode wijnazijn
- schepje suiker
- snuf zout
- Een handvol scheermessen, goed afgespoeld! (zand!)
- 2 el dragonboter, plus extra voor garnering (?)
- Een paar lepels boter op kamertemperatuur
- Wat gehakte verse kruiden: peterselie, bieslook, dragon, kerven, dille: wat u krijgen kunt
- Zoutflakes en versgemalen peper
aan de slag
Leg de sjalot 30 min in de azijn met een snufje zout.
Verhit dan een hapjespan tot hij bloedheet is. Laat de boter smelten en beleg de bodem fluks met een enkele laag scheermessen. Ze moeten direct openen. Bestrooi met een lik dragonboter, schep snel om en schep ze direct op een grote schaal. Ga zo door tot alle schelpen open zijn.
De schelpen moeten zich alleen openen, ze moeten niet worden gekookt. Dan worden ze taai, en dat is niet zo lekker.
Bestrooi ze met de verse kruiden en de zure sjalotjes. Eet ze warm, gewoon zo, met uw handen.