Het bijgerecht home made frikandel komt uit aflevering 2 van het vijfde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette aan de slag gaat met restvlees en samen met Stéphane Reynaud frikandellen en een terrine de campagne maakt.
Hier vind je het complete recept van het bijgerecht home made frikandel.
ingrediƫnten voor de home made frikandel
- 250 gram mager vlees: zoals karbonade, hamlappen, lende, kipfilet of mager restvlees
- 100 gram vet vlees: varkensnek (procureur), kinnebak, half-om-half gehakt of vet restvlees
- ca. 100 gram broodkruim of paneermeel
- klein uitje, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- 1 theel. zeezout, versgemalen zwarte peper
- 1 theel. korianderpoeder,
- 1/2 theel. gemberpoeder
- snuf nootmuskaat
aan de slag
Hak het vlees in een keukenmachine of de hakmolen van een staafmixer heel fijn. Hoe fijner hoe beter. Meng met de rest van de ingrediënten.
Maak worstjes van ongeveer 75 gram. Rol ze op het aanrecht uit en rol ze een voor een in een velletje plasticfolie. Draai de uiteinden goed dicht.
Pocheer de ingepakte worsten in ruim kokend water. Ongeveer 10 minuten, of tot ze net gaar zijn. Schep ze uit het water met een schuimspaan, laat ze afkoelen en verwijder het folie.
Ze kunnen nu ingevroren worden tot gebruik of u gaat meteen door.
Verwarm de friteuse op 175 graden en frituur de frikandellen in porties een minuut of 3 tot ze een mooi bruin jasje hebben. Diepgevroren frikandellen moeten langer natuurlijk, ongeveer een minuut of 6.