Het bijgerecht bloemkoolpickles komt uit aflevering 2 van het vijfde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette aan de slag gaat met restvlees en samen met Stéphane Reynaud frikandellen en een terrine de campagne maakt.
Hier vind je het complete recept van het bijgerecht bloemkoolpickles.
ingrediƫnten voor de bloemkoolpickles
- 1 flinke ui, in ringen
- 500 gram bloemkoolroosjes
- 200 ml appel- of wittewijnazijn
- 320 ml water
- optioneel voor zoetzure pickles: 3 eetl. suiker of naar smaak
- 6 kruidnagelen
- 1 stukje foelie of een snuf vers geraspte nootmuskaat
- 1 eetl. korianderzaad
- 1 theel. gemalen kurkuma (kunjit)
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 laurierblaadje
- zeezout en versgemalen zwarte peper of 1 rode peper in schijfjes
aan de slag
Breng alle ingrediënten, behalve de bloemkool, in een steelpan aan de kook. Laat 10 minuten op zacht vuur inkoken.
Voeg de kleine roosjes toe en laat ze 3-5 minuten meekoken, ze moeten net beetgaar zijn.
Laat de pickles afkoelen en zeker 1 dag in de koelkast marineren voor u ze gaat eten, maar liever nog langer. Geef ze bij paté, kaas of andere vette waar.