Het voorgerecht asperges met ceviche van skrei komt uit aflevering 11 van het tweede seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt met asperges. Dit recept is voor 4 personen.
Hier vind je het complete recept van het voorgerecht asperges met ceviche van skrei.
ingrediƫnten voor de asperges met ceviche van skrei
- 16 asperges, goed geschild
- 1 liter melk
- ca. 200g skreifilet (Atlantische kabeljauw)
- klein bosje peterselie (7g), heel fijn gehakt
- klein bosje bieslook (7g, heel fijn gehakt)
- 2 el kleine kappertjes
- sap van 1 citroen
- 150g roomboter
aan de slag
Verwarm de melk tot hij net kookt. Kook de asperges in 12 minuten beetgaar, laat de melk echt zachtjes koken. Schep ze eruit en spoel ze af. Laat ze uitlekken op een schone theedoek. Laat de boter smelten in een kleine steelpan. Giet het heldere deel eraf, en laat dat mooi bruinen op zacht vuur. Maal het brood tot grof kruim in een keukenmachine of hak het fijn. Verhit een scheutje bruine boter in een koekenpan en bak het kruim knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng het citroensap met de peterselie en de kappertjes. Meng de helft van de bruine boter erdoor. Snij de vis in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel de asperges over 4 borden. Verdeel de plakje vis erop. Druppel het citroendressing erover en laat 5 minuten staan om de vis in het zuur te laten garen.
Dien op met het gebakken broodkruim erover en een paar druppels bruine boter er om heen gedrupt.