Deze yoghurt cheesecake komt uit aflevering 8 van het derde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette aan de slag gaat met yoghurt.
Hier vind je het complete recept van de yoghurt cheesecake.
ingrediënten voor de taart
- 300 gram volle (Bulgaarse) yoghurt
- 75 gram boter
- 2 el + 150 gram witte basterdsuiker
- 50 gram bloem
- 50 gram maïzena
- ¼ tl bakpoeder
- snuf zout
- 5 eieren, gescheiden in dooiers en wit
- Springvorm of bakvorm met losse bodem van 20 cm doorsnede
aan de slag
Vet een springvorm van 20 cm in en bekleed de randen met bakpapier, laat het bakpapier hoog boven de randen uitsteken. Bekleed de bodem ook met op maat geknipt bakpapier. Verwarm de oven voor op 150 graden.
Smelt de boter en de 2 eetlepels suiker au bain marie, roer met een spatel tot een glad mengsel. Roer de yoghurt erdoor en dan de gezeefde bloem, bakpoeder, maïzena en een snufje zout. Klop de dooiers erdoor tot een egaal glad mengsel. Haal de kom van de pan af. Klop in een schone kom de eiwitten stijf. Voeg de 150 gram basterdsuiker in delen erdoor tot alles opgenomen is en het eiwit stijf en glanzend is. Spatel voorzichtig de stijve eiwitten in porties door de rest van het beslag tot een egaal zachtgeel luchtig beslag. Giet het in de vorm.
Bekleed de randen van de bakvorm met een groot vel aluminiumfolie en zet hem in de waterbak onderin de oven. Bak de taart 1 uur tot hij gaar is.
Laat hem 30 minuten buiten de oven rusten op een rooster voor dat u de vorm verwijdert. Serveer hem lauwwarm en overgoten met rozenbottel-duindoornsiroop.