Week de blaadjes gelatine in koud water. Breng het water met de stroop, de suiker, de kruiden en het zout aan de kook en laat zeker 7 minuten zacht koken tot een goudgele dikke siroop van 116 graden.
Knijp de gelatineblaadjes uit en leg ze onderin de kom van een keukenmachine met garde en zet de machine aan op de middenstand. Giet in een dunne straal de hete siroop erbij. Als het mengsel witter wordt kun je ‘m harder zetten. Blijf nu stevig kloppen tot het dik wit schuim is en tot de kom lauw aanvoelt. (± 15 minuten).
Leg een vel bakpapier op een plank of dienblad. Smeer met behulp van een spatel het mengsel uit over het vette papier: ongeveer 2 cm dik. Laat liefst 8-12 uur drogen. Snijd in ruiten of de vormpjes die u wilt. Steekt u er figuren met een uitsteekworm, doop de vorm dan steeds even in de maïzena voor u ‘m in de marshmallow steekt.