Deze hondenkoekjes komen uit aflevering 3 van het derde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette allerlei vegetarische gerechten maakt voor Dierendag.
Hier vind je het complete recept van de hondenkoekjes.
noot vooraf
Dit is een recept voor 60 heel kleine koekjes of 10 hele grote.
Yvette: "Lijnzaad moet heel goed voor de vacht zijn werd me verteld. Mijn Marie - mind you: geen gemakkelijke eter - is hier dol op. Dus ik ben allang blij."
ingrediënten voor de hondenkoekjes
- 100 gram havermout
- evt: een handvol fijngemalen pompoenpitten
- 100 gram gouden lijnzaad
- 100 gram maïsmeel of polentameel
- 100 ml natriumarme bio-kippen- of groentebouillon, van een blokje
- 1 ei
aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet twee bakplaten in.
Meng alle ingrediënten tot een stevig deeg. Rol het uit op een met bloem bestoven aanrecht en steek er met een koekvormpje koekjes uit. Schraap de restjes bij elkaar en rol opnieuw uit. Ga door tot alle deeg op is.
Bak de koekjes in 45 minuten hard en droog. Ze rijzen amper dus u kunt de bakplaten lekker vol duwen.
Laat ze helemaal afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos. Ze blijven daar weken goed.