Deze Japanse duizendknoopsorbet komt uit aflevering 6 van het vijfde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette de strijd aangaat met woekeraars.
Hier vind je het complete recept van Japanse duizendknoopsorbet.
ingrediƫnten voor japanse duizendknoopsorbet
- 1250 g duizendknoop, de jonge scheuten, blad verwijderd
- 1000 ml water
- 500 g suiker & 250 g glucosepoeder (zoals Michel de ijsmaker het doet) of 750 g suiker of honing
aan de slag
Hak de duizendknoop fijn, in de keukenmachine gaat dat overigens best snel, met de hand is het hard werken.
Zet het op met het water en de suiker en kook het 20 minuten op laag vuur in tot het zacht is. Zeef het goed en druk alle vocht uit de vezels met een pollepel.
Vang het duizendknoopvocht op. Laat het afkoelen.
Draai er in een ijsmachine ijs van of laat het in een bakje stollen in de vriezer. Klop het elk uur even op met een vork tot het na een uur of vier mooi gekristalliseerd en zacht ijs geworden is.