Het hoofdgerecht ravioli (van raapstelenstamppot) met boter en daslooksaus komt uit de achtste aflevering van het vijfde seizoen van Koken met Van Boven.
Hier vind je het complete recept van het hoofdgerecht ravioli (van raapstelenstamppot) met boter en daslooksaus.
ingrediƫnten voor de ravioli (van raapstelenstamppot) met boter en daslooksaus
- 600 gram (verse!) ravioli, gevuld met een groentevulling zoals raapstelenstamppot, of rucola of spinazie (of 150 gram p.p. afhankelijk van de bijgerechten)
- 100 gram roomboter, geen margarine!
- een klein handje verse daslook, bieslook of lente-ui, (ca. 20 gram), grof gehakt
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- de fijngeraspte schil van ½ citroen
aan de slag
Smelt de boter in een steelpan op heel laag vuur tot het bijna theekleurig wordt. Laat iets afkoelen en giet dan het heldere deel van het donkere gruis op de bodem.
Giet de boter in een koekenpan en breng de saus op smaak met daslook en citroenrasp. Proef op zout en peper en laat op laag vuur zachtjes trekken.
Kook de ravioli in gezouten water tot de kussentjes boven komen drijven, verdeel ze direct over 4 warme borden en druppel de botersaus erover, rasp er citroen overheen. Dien direct op.