Het hoofdgerecht Orecchiette cime di rapa en pangrattato volgens River Café komt uit de achtste aflevering van het vijfde seizoen van Koken met Van Boven.
Hier vind je het complete recept van het hoofdgerecht Orecchiette cime di rapa en pangrattato.
ingrediënten voor de orecchiette cime di rapa en pangrattato
- 200 gram lekker zuurdesembrood, zonder korst
- plensje olijfolie
- 4 teentjes knoflook, 3 fijngehakt, 1 hele
- 6 gezouten ansjovisjes, afgespoeld en drooggedept
- een snuf chiliflakes
- 600 gram raapstelen
- 500 gram orecchiette (schelpjespasta)
- zeezout en versgemalen zwarte peper
aan de slag
Maal het brood in de keukenmachine tot fijn kruim.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en voeg het hele teentje knoflook toe en 2 ansjovisjes. Als de knoflookteen goudbruin en de ansjovis opgelost is kan het broodkruim erbij. Bak het rondom goudbruin en breng op smaak met zeezout en royaal versgemalen zwarte peper.
Laat op keukenpapier uitlekken.
Kook de raapstelen in goed gezouten water in enkele minuten gaar, laat het uitlekken in een zeef en hak het fijn.
Verhit opnieuw 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan, voeg de fijngehakte knoflook, de ansjovis en wat chiliflakes toe en roerbak de knoflook tot het gaat geuren en de ansjovis uit elkaar valt.
Voeg de gehakte peterselie toe. Bak het even mee en meng dan de gehakte raapstelen erdoor. Laat alles al omscheppend even doorwarmen. Proef op zout en peper.
Kook de orecchiette in goed gezouten water in een minuut of 12 beetgaar, giet af (bewaar wat kookvocht) en schep door de raapstelen in de pan. Voeg wat pastawater toe en roer goed om alles te binden.
Schep de pasta in vier borden en bestrooi met het broodkruim (pangattato).