Deze theegelei komt uit aflevering 10 van het vijfde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette de restjes opmaakt en aan de slag gaat met oud brood en oud fruit.
Hier vind je het complete recept van theegelei.
ingrediƫnten voor de gelei
voor ongeveer 4 potten
- 1 liter Earl grey thee
- ½ citroen en ½ mandarijn of wat je hebt: niks kan ook, in heel dunne schijfjes
- 1 pak geleisuiker of 500 gram geleisuiker speciaal
aan de slag
Doe thee met de stukjes citrus in een grote pan. Breng aan de kook en laat zo’n 20 minuten zachtjes trekken. Giet de suiker erbij en breng kort aan de kook.
Probeer dan of de gelei mooi stijf wordt door een theelepel gelei op een schotel te gieten en deze even in de koelkast te zetten.
Wordt het mooi stijf dan kan het in schone potten worden gegoten. Draai de deksels op de potten en draai de potten om zodat ze ondersteboven koelen.
Serveer de teajelly bij de taart van bread and butterpudding of bij een stukje kaas.