Deze wilde bloemensiroop komt uit aflevering 6 van het vierde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette in Ierland allerlei lekkers maakt samen met Cliodhna Prendergast.
Hier vind je het complete recept van Cliodhna's wilde bloemensiroop & cocktail
ingrediƫnten voor de siroop
- 4 handenvol wilde bloemen, wij hadden Ierse gorse, maar vlierbloesem, geranium, viooltjes etc. kan het ook
- 1 liter kokend water
- 1 kg suiker
aan de slag
Overgiet de bloemen in een schaal met 1 liter kokend water. Laat 1 nacht staan. Zeef het en vang het geparfumeerde water op. Zet dat op met 1 kg suiker. U kunt ook minder maken natuurlijk, gebruik altijd gelijke delen water en suiker.
Roer tot de suiker is opgelost. Giet de siroop in een schone fles en bewaar in de koelkast.
ingrediƫnten voor de cocktail
- 30 ml Poitín (Iers Aardappel-destillaat) of wodka
- 30 ml bloemensiroop
- 1 handvol ijsblokjes
- tonic of ginger ale om het glas mee af te vullen