Kerst valt midden in het oesterseizoen. Daarom serveert Yvette tijdens het kerstdiner een onvergetelijke oesterervaring – met kip. Zij ‘vlindert’ eerst een kippetje, een eenvoudige maar enigszins onbekende manier om een hele kip sneller in de oven te braden. De knapperig gegaarde kip combineert zij vervolgens met oesters in een Bearnaise saus. Een opmerkelijke maar eeuwenoude Hollandse combinatie. Begin 17de eeuw beschreef de Franse topkok Vincent La Chapelle in zijn toonaangevende kookboek Le cuisinier moderne, dat hij opdroeg aan stadhouder Willem IV: ‘kip met oesters’ als een typisch Nederlands of Vlaams gerecht. In verschillende kustplaatsen in ons land is de oester nu een plaag. Dus wie trek heeft kan er zelf op uit om oesters rapen en thuis aan de slag met dit Hollandsche gerecht.
Let op: Deze inhoud kan niet getoond worden omdat deze mogelijk strijdig is met de gekozen cookiesettings.
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social' aan te vinken. Waarom is dit nodig?
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social' aan te vinken. Waarom is dit nodig?