In de vierde aflevering van de kerstserie van Koken met van Boven bereidt Yvette een heerlijke oliebollen met oranjebloesemwater, amandelen en abrikozen en een feestelijke Hollands/Ierse kerstpudding. Zalig Kerstfeest!

Kersttoet van een Volmaakte Hollandse Keukenmeid

De feestdagen komen eraan en daar horen traditionele familiegerechten bij. Krenten en rozijnen worden al honderden jaren gebruikt in de keuken. In de Middeleeuwen waren zuidvruchten een teken van status, want de prijs was erg hoog. Tegenwoordig valt dat allemaal wel mee en kunnen we het jaar door genieten van deze smaakmakers.

Yvette haalt een heerlijke mix van zuidvruchten bij Ali op de Dappermarkt en gaat aan de slag met een mooi nagerecht. Christmas pudding bereid als Friese ketelkoek, au bain-marie gekookt in plaats van gebakken. De pudding is gevuld met gedroogd fruit en overgoten met appelstroop. En om af te sluiten een schaal met mooie Oud Hollandse oliebollen gevuld met abrikozen, amandelen en oranjebloesemwater.

recepten