Let op: Deze inhoud kan niet getoond worden omdat deze mogelijk strijdig is met de gekozen cookiesettings.
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social'
aan te vinken.
Waarom is dit nodig?
Voor het sinds de laatste oorlog met Israël in 2006 is Beiroet weer gebombardeerd. Hierbij kwam een belangrijke Hamas-leider om het leven. Libanezen worstelen nog altijd met trauma's van die bloedige strijd waarbij veel burgers om het leven kwamen en het land tot puin werd geschoten. Volkskrant-correspondent Jenne Jan Holtland is in Libanon en doet verslag van de vrees onder gewone Libanezen voor een gewapende confrontatie tussen de militante beweging Hezbollah en buurland Israel.
Dit fragment is onderdeel van
Bureau Buitenland: Libanezen vrezen nieuwe oorlog met Israël
Libanezen vrezen nieuwe oorlog met Israël
Voor het sinds de laatste oorlog met Israël in 2006 is Beiroet weer gebombardeerd. Hierbij kwam een belangrijke Hamas-leider om het leven. Libanezen worstelen nog altijd met trauma's van die bloedige strijd waarbij vele burgers om het leven kwamen en het land tot puin werd geschoten. Correspondent Jenne Jan Holtland is in Libanon en doet verslag van de vrees onder gewone Libanezen voor een gewapende confrontatie tussen de militante beweging Hezbollah en buurland Israël.
Marokkaanse feministen krijgen koninklijke steun
In het Noord-Afrikaanse land gelden nog altijd oude islamitische regels die een grote stempel drukken op familieverhoudingen. Een belangrijke doorn in het oog van een groeiende groep die voor gendergelijkheid strijdt is het erfrecht- mannen erven het dubbele van wat een vrouw krijgt. Dat juist de Marokkaanse monarch Mohammed VI gehoor geeft aan de eisen van feministen biedt hoop. Hij is immers ook de hoogste religieuze autoriteit in het doorgaans conservatieve land, legt correspondent Samira Jadir uit.
Uitgelicht: Verenigde Staten van Amerika