Let op: Deze inhoud kan niet getoond worden omdat deze mogelijk strijdig is met de gekozen cookiesettings.
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social'
aan te vinken.
Waarom is dit nodig?
Het staat bekend als een van de oudste keukens ter wereld: de kookcultuur van de Suryoye, de Assyriërs. Schrijver Matay de Mayee lanceerde onlangs het kookboek 'Haniyé, dat vertelt van de geschiedenis van de Assyriërs en hun identiteit op de kaart zet.
Dit fragment is onderdeel van
Bureau Buitenland - Sluiting laatste Duitse kerncentrales & Kookboek duizenden jaren oude Assyriërs
Morgen sluiten de allerlaatste Duitse kerncentrales
Morgen gaan in Duitsland bij de laatste nog werkende kerncentrales definitief de deur dicht. Maar is dat nou wel zo verstandig, ten tijde van een energiecrisis? In Nederland maken we juist plannen om nieuwe kernreactoren te bouwen. En, moeten de Duitsers dan straks nog meer vervuilende bruinkool gaan opstoken om het licht aan te houden? Te gast zijn Wiebke Pittlik, van het Duitsland Instituut en correspondent Guy Hoeks.
Kookboek zet duizenden jaren oude Assyriërs op de kaart
Het staat bekend als een van de oudste keukens ter wereld: de kookcultuur van de Suryoye, de Assyriërs. Schrijver Matay de Mayee lanceerde onlangs het boek 'Haniyé'. Dat veel meer dan een bundeling van recepten wil zijn.
UITGELICHT: Europa Draait Door
Fragment uit #16 - Het ‘Nederlands’ van Macron & dubieuze voetbalclubs