Let op: Deze inhoud kan niet getoond worden omdat deze mogelijk strijdig is met de gekozen cookiesettings.
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social'
aan te vinken.
Waarom is dit nodig?
Nadat Boris Johnson vorige week na alle onderzoeken alsnog een coronaboete kreeg van de politie - moet hij zich vandaag in het parlement verantwoorden. Hij zal waarschijnlijk sorry zeggen en er op wijzen dat hij juist nu, in deze tijden, wel moet aanblijven. Maar vinden parlementsleden dat ook? Peilingen geven aan dat 70% van de kiezers Boris een leugenaar acht. En dat is een heel slecht voorteken voor de Tories in aanloop naar de geplande lokale verkiezingen op 5 mei.Met Hieke Jippes, voormalig Verenigd Koninkrijk-correspondent, nemen we de stand door.
Dit fragment is onderdeel van
Bureau Buitenland - Visserijbond in Frontlinie: leg garnalenvangst stil vanwege PFAS-vervuiling
Weer een kritieke week voor BoJo
Nadat Boris Johnson vorige week na alle onderzoeken alsnog een coronaboete kreeg van de politie - moet hij zich vandaag in het parlement verantwoorden. Hij zal waarschijnlijk sorry zeggen en er op wijzen dat hij juist nu, in deze tijden, wel moet aanblijven. Maar vinden parlementsleden dat ook? Peilingen geven aan dat 70% van de kiezers Boris een leugenaar acht. En dat is een heel slecht voorteken voor de Tories in aanloop naar de geplande lokale verkiezingen op 5 mei.
Frontlinie: Troebel Water
De garnalenvangst in de Westerschelde kan maar beter worden stilgelegd, want de rivier is zo vervuild met PFAS dat het niet meer veilig is om eruit te eten. Dat stelt Kees van Beveren, voorzitter van belangenvereniging PO Delta Zuid, een onderdeel van de Nederlandse visserijbond, na eigen onderzoek naar watermonsters uit de Westerschelde. Dit nieuws onthullen onderzoeksjournalisten Misha Wessel en Thomas Blom in hun uitzending van Frontlinie. In de aflevering ‘Troebel Water’ volgen Wessel en Blom het chemieconcern 3M dat zowel in België als in de Verenigde Staten op grote schaal de giftige stof PFAS dumpt. In de stad Decatur in Alabama, waar de bewoners al sinds de jaren ’60 aan PFAS zijn blootgesteld, onderzoeken zij ter plekke de gevolgen die dit heeft gehad voor mens en dier. Wat staat de bewoners in België, waar de commotie rondom vervuiling met PFAS heel recent is, straks nog allemaal te wachten?
Uitgelicht: Verenigde Staten met Casper Thomas. Waar klanten in de hoofdstad Washington DC binnenkort wellicht geen fooi
meer hoeven te geven bij het afrekenen van een bakje koffie.