Let op: Deze inhoud kan niet getoond worden omdat deze mogelijk strijdig is met de gekozen cookiesettings.
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social'
aan te vinken.
Waarom is dit nodig?
Reportage over tolerantie in de grootste moslimdemocratie
Reportage over tolerantie in de grootste moslimdemocratie
Indonesië staat bekend om haar diversiteit en tolerantie. Ook wordt het land gezien als een voorbeeld voor opkomende democratieën in de islamitische wereld. Maar klopt dit beeld wel? CorrespondenteWilma van der Maten ging op onderzoek en maakte een reportage.
Dit fragment is onderdeel van
Bureau Buitenland
In Bureau Buitenland veel onrust vandaag. Zoals in Roemenië, waar de politie dit weekend traangas gebruikte tegen betogers die al vier dagen lang protesteren uit onvrede met de huidige regering. Correspondent Cornelis de Jagt doet verslag vanaf het centrale plein in Boekarest.
Ook in Nigeria wordt al dagenlang geprotesteerd tegen het voorstel om subsidie op brandstof af te schaffen. De groep die daar demonstreert wordt al vergeleken met de Occupy-beweging in Europa en de VS. Stephen Ellis, historicus en West-Afrika-kenner, duidt de onrust.
We staan ook stil bij Tunesië, waar dit weekend precies een jaar geleden grote demonstraties leidden tot de val van dictator Benali. Khaled Chouket, een Nederlandse Tunesiër, ging terug naar zijn land om daar met vrienden een liberaal-sociale partij op te richten.
En wat kunnen de nieuwe verkozen islamisten in Egypte en Tunesië leren van de grootste moslimdemocratie ter wereld, Indonesië? Wilma van der Maten maakte een reportage over de ogenschijnlijke tolerantie en verdraagzaamheid in dat land.
Tenslotte duikt oud-correspondent Michiel Hulshof in de Chinese blogosphere aan het begin van het Jaar van de Draak. Dit jaar is er een machtswisseling aan de partijtop. Wat schrijven Chinese bloggers over de politiek in hun thuisland?