Voilà! Hieronder de wekelijkse dosis leesinspiratie van Wilfried & Ruth:
Maggie Nelson begon met een fascinatie voor de kleur blauw en eindigde met het boek Bluets. Na ruim een decennium kan je nu ook met de Nederlandse versie verdwijnen in het blauw.
Een flashback naar Wilfrieds tienerjaren met De rudimentaire mens van Jacques Hamelink. Met daarin de eerste seksscène die Wilfried ooit las. (zie pagina 30)
Dan de winnaar van de DUBLIN Literary award: Lost Children Archive van Valeria Luiselli. ‘Op zoek naar de verloren kinderen’; de kindvluchtelingen die alleen de Amerikaanse grens oversteken.
Kattenliefhebber? Deze tip is het rijk geïllustreerde boek Poes – Hoe de kat de mens vangt, waarin de unieke relatie tussen mens en kat wordt verbeeld.
Veel leesplezier!
Cees Nooteboom (1933) schreef het essay Over het Japanse klooster Kozan-ji en de beroemde dierentekeningen. Hierin schrijft hij over zijn ontdekkingen in het klooster Kozan-Ji in het noorden van Kyoto, waar rollen met tekeningen van speelse dieren uit de vroege dertiende eeuw te vinden zijn.
Marjolijn van Heemstra (1981) vertelt over haar boek In lichtjaren heeft niemand haast - een pleidooi voor meer ruimte in ons leven. Een boek over de verschillende percepties van ruimte: in ons hoofd, in ons leven en de ruimte voorbij de aarde.
In het schrijfhok ontmoet Wilfried de Jong iedere week een andere schrijver. De Jong schrijft een boodschap aan de gast, die vervolgens tijdens de uitzending iets terugschrijft. Aan het einde van de uitzending komt het antwoord. Deze week: Jeroen Olyslaegers.
Het verfilmde gedicht is deze keer Soeverein van Leonard Nolens.