In Tsjechië is net een een nieuwe regering gevormd; een coalitie van sociaaldemocraten, de splinternieuwe centrumpartij ANO en christendemocraten. Onder leiding van premier Bohuslav Sobotka moet er na een reeks van intriges en schandalen weer politieke rust en stabiliteit komen in het land.
De politieke instabiliteit komt vooral door een reeks aan corruptieschandalen in het land. Zelfs de voormalige premier Necas werd er van verdacht. Hij trad afgelopen juni af na een spionage en corruptie schandaal binnen zijn regering. Zijn kabinetschef, Jana Nagyova, werd verdacht van omkoping. Ook zou ze de vrouw van de premier hebben laten bespioneren. De chef van de geheime militaire dienst en zijn voorgangers zouden van de spionage af hebben geweten. Corruptie komt dus op alle niveaus en in alle politieke contreien voor. Wat zegt dat over de stand van de democratie in Tsjechië en wat doet het met de generatie die nu aantreedt?
Laura begint haar reportage door op stap te gaan met een groep ondernemers die op hun eigen manier een slaatje uit al die corruptie schandalen slaan. Voor toeristen en nieuwsgierigen organiseren ze de zogeheten 'corrupt-tour' , een route langs de plekken in de Tsjechische hoofdstad waar zich de afgelopen jaren corruptieschandalen hebben afgespeeld.
In de reportage maakt Laura Postma een rondgang langs verschillende politieke partijen. Ze bezoekt de jongste partij van Tsjechie: Ano ofwel Ja die dus straks ook mee gaat regeren. Opgericht en gerund door de op twee na rijkste man van het land, mediamagnaat Andrej Babis, de Berlusconi van Tsjechië. Vooral dankzij de stemmen van jongeren werd zijn partij bij de verkiezingen afgelopen oktober de op een na grootste van het land. Maar waarom trekt juist deze partij de jongeren aan? En waarom trekken nog steeds zoveel jongeren naar de communisten?