De stad die naar meneer Sun verhuisde ontleedt de kolkende maalstroom van het ontstaan van de grootste stedelijke samenleving die de wereld ooit heeft gezien. Hulshof en Roggeveen vermijden bestaande vooroordelen en stellen de vraag: kan China haar revolutie van steen en beton omzetten in een model dat de wereld verovert? In het hart van China schieten nieuwe metropolen als paddenstoelen uit te grond.
Ze ontmoetten er bouwvakkers die de grootste stad op aarde bouwen, en eenvoudige maïsboeren die hun eigen boerderijen afbreken en vervangen door moderne appartementencomplexen. Ze gingen op de thee bij een miljonair in zijn splinternieuwe Italiaanse villa, bezochten een eeuwenoude stad die eruit ziet alsof hij zojuist is gebombardeerd en liepen rond in een splinternieuw stadcentrum zonder bewoners. Ze spraken architecten die klagen dat ze het bouwtempo onmogelijk kunnen bijbenen en een hoge official die een voormalig militair vliegveld in een mum van tijd wil ombouwen tot een van de belangrijkste financiële districten van China.
Brands met Boeken
Michiel Hulshof
In Brands met Boeken een gesprek met journalist Michiel Hulshof, auteur van het boek 'De stad die naar meneer Sun verhuisde' waarvoor hij samen met architect Daan Roggeveen naar Chinese miljoenensteden reisde waarvan de meeste mensen nog nooit hebben gehoord.