Simon Fortuyn, de broer van Pim Fortuyn, pleit in de BNNVARA-documentaireserie De Wapenroute eveneens voor nader onderzoek. Tegen Argos zegt Fortuyn: ‘Kijk, wat ik wil, is gewoon die waarheidsvinding. Omdat wij denken dat Volkert niet de waarheid spreekt, blijft dat knagen. En blijf je geconfronteerd worden met allerlei complottheorieën. Dat lijkt me niet handig. We praten hier wel over een politieke moord op mijn broer.’
De vraag wie het semiautomatische pistool aan Volkert verkocht, is altijd onbeantwoord gebleven. Volkert zelf heeft alleen verklaard dat hij het wapen, een Star Firestar, heeft aangeschaft in een Turks café in Ede – zonder een concrete naam van een leverancier te noemen. Politie en justitie hebben destijds niet kunnen vaststellen of dit verhaal klopt. ‘Ik kan niet zeggen: zo is het gegaan’, zegt aanklager Plooij in Vriend van Volkert.
Op de patroonhouder van het pistool zijn direct na de moord wel DNA-sporen van een onbekend persoon aangetroffen. De sporen kwamen overeen met het DNA dat was gevonden op een bivakmuts die enkele maanden eerder was gebruikt bij op een overval op een Emmense juwelier. Maar onduidelijk bleef van wie dit DNA-materiaal was.
Vergelijking van dit DNA-profiel met de Nederlandse DNA-databank voor strafzaken leverde destijds niets op. Ook naspeuringen in buitenlandse databanken hadden geen succes.