podcast

Ook oprichter BBB vindt landbouwtransitie hard nodig

Hoe groot zijn de tegenstellingen nu echt tussen stad en platteland? In deze podcast gaan maker Roland Duong en Wim Groot Koerkamp, een van de oprichters van de BBB, op zoek naar raakvlakken.

Praktisch en theoretisch, stad en platteland, progressief en conservatief. In een tijd waarin tegenstellingen worden vergroot, is het van groot belang om in gesprek te blijven gaan met mensen buiten je eigen bubbel. Daarom deze keer in de podcast: Wim Groot Koerkamp, een van de oprichters van BBB. Want hoe groot zijn de tegenstellingen nu echt tussen stad en platteland? 

Zo wordt er gesproken over het belang van vruchtbare grond. Als er één groep is die bodemvruchtbaarheid hoog op de prioriteitenlijst heeft staan, dan zijn het de boeren wel, zegt Groot Koerkamp. Zijn boeren wat dat betreft akkoord met de transitie naar een biodiverse omgeving?

En wat kunnen we doen aan de hoge zelfmoordcijfers onder de boerenberoepsgroep? Groot Koerkamp: ‘Op de beurzen zijn ze trots, zelfstandig, maar achter de staldeuren is er ontzettend veel leed.’

De landbouwtransitie, zo zegt Groot Koerkamp, moeten we dan ook samen doen. Luister de podcast hieronder.