Hier vind je het complete recept van het hoofdgerecht Yvette's maaltijdsalade met bramen, tuinbonen en gorgonzola.

Het hoofdgerecht Yvette's maaltijdsalade met bramen, tuinbonen en gorgonzola komt uit de 5e aflevering van het vijfde seizoen van Koken met Van Boven waarin Yvette aan de slag gaat met tuinbonen.

ingrediƫnten voor yvette's maaltijdsalade

dressing

  • 2 eetl. wittewijnazijn
  • 3 eetl. verse sinaasappelsap
  • 1 theel. zoutflakes, plus extra
  • versgemalen zwarte peper
  • 6-8 eetl. olijfolie extra vergine

salade

  • 300 gram tuinbonen
  • 300 gram voorgekookte vastkokende aardappeltjes, in blokjes
  • 300 gram jonge bladsla
  • klein bosje dille, grof gehakt
  • de blaadjes van ong. 3 takjes bonenkruid
  • 250 gram bramen, sommigen gehalveerd
  • 200 gram gorgonzola, in flinters
  • 50 gram Walnoten, kort geroosterd in een droge koekenpan
  • versgemalen zwarte peper

aan de slag

Klop de azijn en het sinaasappelsap met wat zout. Klop langzaam de olie erdoor tot de dressing is geëmulgeerd, breng op smaak met peper.

Dop de tuinbonen, kook ze in 7 minuten beetgaar, spoel ze koud af en dubbeldop de helft nog eens. Meng ze met de aardappelblokjes, slablaadjes en de dille. Bestrooi met de bramen, gorgonzola en walnoten. Druppel de dressing erover en bestrooi met zwarte peper.