Deze week plant Maarten spruitjes - maar dat lusten kinderen nou juist helemaal niet. Daarom hebben we het internet afgespeurd op zoek naar een kindvriendelijk spruitjesrecept. Wat beter dan een burger? Probeer dit eens:
Spruitjesburger met aardbeien-jalapeño saus
Ingrediënten (voor de burger)
200 gram gestoomde spruitjes
1 gebakken ui
1 blik kikkererwten
50 gram havermout
1 ei
halve theelepel paprikapoeder
halve theelepel nootmuskaat
1 eetlepel gedroogde peterselie
1 theelepel gedroogde chili
halve theelepel knoflookpoeder
zout & peper
Ingrediënten (voor de saus)
100 gram aardbeien, zonder kroontjes
2 jalepeñopepers, zonder zaadjes (voor gevoelige/jonge kinderen vervang je deze door paprika's)
een flinke hand koriander
2 citroenen (rasp en sap)
2 eetlepels suiker
zout & peper
Bereiding
Stop alle ingrediënten voor de burger in een keukenmachine en mix tot het een egaal mengsel vormt. Het hoeft geen puree te worden; je kunt de kikkererwten ook met een vork pletten, de spruitjes in kleine stukjes snijden en mixen met de rest.
Maak hamburgervormen en bak ze met wat olie in een pan op medium-hoog vuur, 5 minuten aan elke kant.
Mix alle saus-ingrediënten in een keukenmachine.
Plaats ze op een broodje, eventueel met extra spinazie, geitenkaas en andere toppings. Eet smakelijk!